Consumul de miere de salcam și diabetul zaharat între mit si realitate

9

Despre miere, dacă ar fi să citești materialele de pe net, se vorbește ca despre apa sfințită. Conține un șir lung de principii active și de asemenea este bună pentru toate, de la cea mai banală răceală, până la cele mai complicate boli.

Nu zic, mierea de salcam  este un produs natural, care se metabolizează destul de rapid. De asemenea mierea prezintă principii active și proprietăți, care alături de medicamentația prescrisă de medic poate ajuta pacientul să treacă mai ușor peste o perioada de convalescenta. Prin urmare, da mierea prezintă proprietăți energizante asupra celui care o consumă. De asemenea ajută organismul uman să se vindece sau sa se refacă în urma unor boli.

Ce este diabetul

Diabetul este o tulburare metabolică, care apare atunci când în sânge se găsește o cantitate mare de glucoză, organismul nemaifiind în stare să prelucreze respectivul zahar.

Există două tipuri de diabet cauzate de lucruri diferite, însă amândouă sunt foarte grave, diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2. Amândouă tipurile de diabet sunt datorate lipsei insulinei sau lipsei incapacității insulinei de a­-și face treaba.

Insulina este cel mai important hormon care se ocupă de metabolismul glucidelor și care ajută la scăderea concentrației de zaharuri din sânge. Pentru mai multe informații privind această boală va invit să vizitați site-ul: http://www.sfatulmedicului.ro/diabet

Consumul de miere de salcam se poate face prin lărgirea regimului alimentar al diabeticului?

Exclus din start acest lucru. Consumul de miere de salcam sau oricărui tip de miere se poate face doar în cadrul regimului prescris de medic. Nu trebuie mizat doar pe faptul  că acest tip de miere este un produs natural ce conține zaharuri ușor digestibile. De asemenea, trebuie ținut seama că fiecare diabetic este special și reacționează diferit la alimente.

Pot consuma miere de salcam fără teamă că voi face diabet?

Raspunsul ar fi cumpătarea! Diabetul nu este neapărat un rezultat al consumului de carbohidrați proveniți din industria alimentară, chiar dacă explozia acestei boli cu siguranța ar trebui căutată și în această direcție. Diabetul există cu mult timp înaintea apariției zaharurilor sintetice.

Această boală este știut că se instalează pe un fond ereditar, mai ales dacă vorbim de diabetul tip 1. Diabetul de tip 2, cu toate că se instalează la persoanele care au un stil de viață nesănătos  prezintă de asemenea un background genetic.

Ȋn ambele cazuri, trecerea la o alimentație sănătoasă care să cuprindă alimente diversificate și cât mai naturale cu putință, precum și practicarea unui sport ar fi ideală. Consumul regulat de miere în acest caz nu ar trebui să fie o problemă, însă abuzul da.

Ȋmi aduc aminte că în adolescență, în primul an când am recoltat miere de salcam, am mers nemâncat la muncă. După câteva ore mi s-a făcut foame, așa că am început să consum cu mare poftă miere. Nu pot să aproximez ce cantitate am mâncat, însă oricum suficientă încât să mi se facă rău. De asemenea m-am agitat într-un mod în care nici nu doresc sa îmi amintesc. Din cauza acelui abuz chiar și acum consum cantități mici de miere amestecată de obicei cu polen, pentru ca nu mai am poftă să consum miere. Cu siguranță abuzuri de genul acesta pot duce la declanșarea diabetului, chiar dacă vorbim de miere, un aliment minune.

Din ce motiv să introduc în regimul meu miere de salcam

La ora actuală nu există studii care să spună negru pe alb că mierea de salcam poate aduce îmbunătățiri clare ale sănătății persoanelor bolnave de diabet.  Până la urmă cea mai mare parte din miere este zahăr. Așa că acest aliment trebuie privit ca atare, atunci când ne raportăm la el din poziția de persoană bolnavă de diabet.

Totuși pe lângă zaharuri, mierea de salcam ca majoritatea sortimentelor de miere mai conține vitamine, minerale, enzime, care vitalizează organismul. Spre exemplu având în vedere că metabolismul persoanelor cu diabet este modificat pot să apară probleme privind colesterolul. Mierea ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge.

De asemenea mierea are un indice glicemic mai mic decât zaharul din comerț. Prin urmare consumarea unei linguri de miere într-un ceai va avea un impact asupra glicemiei mult mai redus în comparație cu o lingură de zahăr. Asa ca mierea trebuie privită și în ansamblul ei, nu doar ca o sursă de zaharuri.

Mierea de salcam merită să fie trecută în lista de alimente a unui diabetic, însă doar în cadrul unui regim întocmit de către medic. De asemenea trebuie reținut că mierea poate fi folosită cu succes în caz de hipoglicemie.

Direct de la apicultori sau din hypermarket

O atenționare specială ar fi ca mierea să fie cumpărată direct de la apicultori de încredere. Foarte multă miere de pe piață este falsă,  iar atunci există pericolul de a consuma un aliment ce ar putea cauza mult rău. Pe rafturile hypermarketurilor am văzut borcane cu miere pe care scria Energizant. Aceste produse nu au nici o legătură cu mierea, deși ambalajul și culoarea ne îmbie să credem acest lucru. Asemenea produse sunt bombe cu ceas asupra sănătății.

Țin foarte mult să aflu despre regimul dumneavoastră alimentar, dacă mierea de salcam are vreun loc acolo sau nu. Cum folosiți mierea și ce efect are asupra glicemiei dumneavoastră?

email
Share.

About Author

9 comentarii

  1. Unde sa gasesc eu un apicultor serios de la care sa cumpar miere. In oras nu gasesc, iar din masina am vazut stupi cu albine, insa fara pasnic. Oricum nu m-as incumeta sa ma apropi prea mult de respectiva zona.

    • Sunt apicultor , sunt serios, am aproape toate sortimentele de miere cu analizele facute de catre DSV imi puteti vizita stupina deci… 0763669111

    • buna ziua .este apicultor serios cu miere naturala si buna in AGNITA jud.sibiu se numeste CIPRIAN BELEI ,il gasiti pe facebook sau google un prieten bun de care consum de multi miere de la el

  2. Eu am depistat de vreo o luna o miere de salcim curata.care nu imi ridica glicemia.direct de la producator.este fi.oarte buna.

  3. Silvia Zamfirescu on

    Buna ziua , am citit in totalitate articolul despre mierea de salcam. Nu manaanc miere de salcam ,de fapt nu mananc miere deloc , zahar nu consum doar daca produsele cumparate contin zahar si cu toate astea dimineata am valoari destul de mari la glicemie intre 180 si 250. Am diabet tip 2 cu tratament de siofor si januvia . Cateodata si mai ales vara fac caderi ingrijoratoare de glicemie care ajunge la 50. Multumesc ca ma ascultati si daca puteti sa-mi dati sfaturi sunt ,, ochi si urechi ”.Multumesc

Posteaza comentariu

Sari la bara de unelte