Mierea cu nucă, reteta pentru imunitate

Se apropie sezonul rece, deja simţim  vântul rece cum pătrunde prin noi provocându-ne frisoane, mai ales în dimineţile puţin înnorate.

Dimineaţa rece, la amiază foarte cald, spre seara năduşeală, iar nopţile încep să fie tot mai răcoroase.

Organismul nostru începe să fie solicitat mai puternic, iar daca nu este pregatit încep problemele medicale: răceală, dureri de cap, temperatură, dureri ale gâtului, etc.

În scurt timp începe şcoala si grădiniţa.

Copii sunt cei mai vulnerabili la bolile contagioase pentru că sistemul lor imunitar nu este pe deplin dezvoltat.

Copii de la grădiniţe şi creşe în schimb sunt cei mai expuşi. Cu un sistem imunitar încă nedezvoltat, copiii de grădiniţă se îmbolnăvesc cel mai uşor.

Cei care îşi duc prima dată copii la grădiniţă în următoarea perioadă or să fie foarte solicitaţi din acest punct de vedere

Situaţia ar fi mai uşoară dacă copii ar consuma multe fructe şi legume crude pentru vitaminizarea organismului. Însă copii nu prea consumă fructe sau legume, trebuie tot timpul momiţi să facă acest lucru, să te joci de-a avionul sau trenul cu ei.

Atunci pentru vitaminizarea ta sau şi a copilului tău trebuie să cumperi multivitamine, minerale, etc. Totuşi nu e păcat să bagi în tine şi în copilul tău pastile sintetizate chimic, când ai alte soluţii mult mai sănătoase?

La articolul în care ti-am oferit reţeta:  miere + cătină spuneam că respectivul produs este o bombă cu vitamine şi minerale. Consumă respectivul produs şi îţi garantez că problemele tale cu lipsa de minerale şi vitamine din organism or să fie de domeniul trecutului.

Uite aici linkul, dacă doresti reţeta:

http://carafacumiere.ro/miere-catina-sanatate-intr-un-borcan-de-800/

Astăzi o să vin însă cu o reţetă primită şi recomandată de o colegă care are o fetiţă pe care o trimite la creşă şi cu care nu a avut niciodată probleme de sănătate.

Dacă restul colegilor ei sunt mereu cu nasul înfundat, fac temperatură cel puţin odată pe săptămână şi de multe ori trebuie ţinuţi acasă pentru că sunt prea răciţi, fetiţa ei este mereu voiasă şi fără griji.

Această reţetă este cu atât mai extraordinară cu cât poate fi pregătită în ori ce perioadă a anului, în comparaţie cu mierea + cătina, unde doar în luna august când apărea cătina puteai să îţi pregăteşti un produs proaspat.

Pentru această reţetă ai nevoie de:

  • 800 g mierea de salcâm;
  • o lămâie;
  • o sticluţă cu tinctură de propolis;
  • nucă măcinată;

De aceste produse poţi face rost în ori ce perioadă a anului.

Cum se procedează

În cele 800 g de miere, se stoarce sucul din lămâie, apoi se adaugă tinctura de propolis din sticluţă.

Peste acest conţinut se adaugă nucă răzuită prin răzătoarea fină.

Se adaugă nucă până ce conţinutul are o consistenţă de gem.

Produsul obţinut se ţine în frigider şi în fiecare dimineaţă se ia câte o lingură pentru adulţi şi o linguriţă pentru copii, pe stomacul gol.

Poţi spune apoi ADIO RĂCEALĂ!!!

Mierea de salcâm coţine: vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide,

Prin urmare mierea de salcâm din acest produs prezintă efecte terapeutice extraordinare asupra afecţiunilor bronho – pulmonare, are acţiune  împotriva astmului, guturaiului şi reumatismului.

Lista poate continua extraordinar de mult, însă am dat doar aceste exemple pentru că respectivele afecţiuni din pacate sunt foarte răspândite, iar de multe ori copiii sunt foarte afectaţi de ele.

Apoi este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru gravide

Lămâia îmbogăţeşte produsul cu multă vitamina C şi este recunoscută ca având efecte antiseptice şi antiinflamatore importante.

Tinctura de propolis aduce magie în acest produs.

Despre propolis pot să îţi spun că este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut.

Pe unde trece, propolisul se aşeză ca un scut împotriva infecţiilor. În cazul tusei seci, dar mai ales atunci când suferi de dureri de gât propolisul este soluţia naturală cea mai potrivită.

Nucile:

  • Constituie o bogată sursă de energie, conţinand mulţi nutrienţi, minerale, antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului.
  • Doar 25 de grame de nuci conţin peste 90% din DZR de acizi grasi omega 3
  • Constituie o bogata sursa de minerale, ca: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu
  • Sunt o sursa foarte buna de vitamina E, dar şi în substante care îşi aduc aportul la activitatea antioxidantă incluzand: melatonina, acidul elagic, carotenoidele, şi compuşi polifenolici.

Prin urmare la tine în borcan o sa ai împreună patru din produsele miraculoase ale naturii.

Profită la maxim de ele pentru sănătatea ta şi a celor dragi ţie!

Ai preparat vreodată această reţetă sau ceva asemănător? Dacă da, ce părere ţi-ai creat vis a vis de ea?

Te aştept mai jos cu un scurt comentariu, haideţi împreună să răspândim ce e sănătos şi bun pentru semenii noştrii!

Cu prietenie,


Nicu

email

Comments

  1. Mariana

    Foarte buna combinatia!
    Eu le prepar piticelor mele miere cu suc de catina preparat de mine in parti egale. Cat suc atta miere (ca volum)
    Il pun un borcane la frigider si le dau cate o lingurita dimineata pe stomacul gol.
    Fetitei mai mica nu-i prea place dar ei ii dau ulei de catina.

    Voi face si combinatia din articolul tau pentru diversitate si multivitamine naturale.

    Imi place mult blog-ul tau!

      1. Florin

        Cat de mare sa fie sticluta de propolis?

        1. Profile photo of admin
          admin Post author

          Sticluta de 25 ml, gasiti oriunde se vand produse apicole.

  2. andreea

    Cate zile dureaza cura? Are o durata fixa, trebuie facute pauze sau se ia in fiecare zi, pe perioada nedeterminata? Multumesc anticipat

    1. Profile photo of admin
      admin Post author

      Durata fixa nu are, poate fi luata si pe perioada nederminata avand in vedere ca produsul este preparat din produse 100% naturale, pe care de asemenea le poti consuma oricand, oricat timp doresti si iti fac bine bineinteles. De preferat ar fi insa sa fie consumate la inceputul sezonului rece cand si nevoia de vitamine, energie este mai ridicata

  3. Andreea

    In loc de mierea de salcam,pot pune miere poliflora, multumesc

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *