Propolisul – produsul stupului ce te scapă definitiv de durerea din gât

6

Când eşti răcit pe lângă nasul înfundat, care împiedică respiraţia normală cel mai supărător simtom de infecţie a gâtului este durerea de gât care parcă vrea sa ne tortureze.

Cu siguranţă cunoşti acea senzaţie de zgârietură-arsură din interiorul gâtului. Eşti răcit cobză, iar fiecare înghiţitură este un adevărat chin.

Oricât ai încerca să înghiţi mai uşor, să tragi aer cald în piept ţinând o eşarfă înfăşurată în jurul gâtului şi al gurii, durerea persistă.

Nici nu trebuie să fi răcit pentru ca durerea din interiorul gâtului să se manifeste. Cunosc multe persoane mai sensibile, al căror gât se transformă într-un „ghem de spini” imediat ce frigul îşi face apariţia.

Deja organismul lor s-a sensibilizat foarte mult în respectiva zonă si un simplu curent rece, o noapte de somn neacoperit(ă) poate provoca neplăceri a două zi, când încet dar sigur, zona gâtului începe să usture tot mai tare.

Atunci începe consumul de ceaiuri, medicamente, vitamina C cu propolis, etc, fiecare aşa cum s-a obişnuit să se vindece.

Nu sunt împotriva acestora, chiar recomand ca atunci când apar simtome de boală primul lucru pe care trebuie să-l faci e să mergi în vizită la medicul de familie.

Ţin minte că într-o toamnă am mers la un apicultor bătrân să îl ajut la stupi. Când m-am trezit nu am vrut să merg pentru că mă ustura foarte tare gâtul, dar apoi am tras de mine şi m-am dus.

Acolo i-am povestit omului ce am, iar moşneagul imediat s-a dus în cămară şi a adus o sticluţă, mi-a întins o lingură cu apă, în ea a picurat cinci stropi din soluţie, iar apoi la sfatul lui am înghiţit treptat.

Durerea aproape că a trecut instant, nu îmi venea să cred.

Atunci a fost prima dată când am simţit pe propria piele efectul tincturii de propolis.

De unde atâta putere?

Dacă nu ştiai denumirea de propolis vine din limba greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”. Probabil vechii greci şi-au dat seama de proprietăţiile antiinfecţioase ale acestui produs apicol şi de faptul că stă ca un  paravan puternic în faţa infecţiilor.

Albinele folosesc propolisul pentru a-şi etanşeiza stupul, dar şi pentru a crea un mediu în care înfecţiile să nu pătrundă în stup, iar posibilele surse de infecţie să fie înlăturate, astfel încât ori ce factor care poate provoca îmbolnăvirea albinelor şi a puietului să fie înlăturat.

Propolisul este unul din cele mai puternice antibiotice pe care natura îl poate produce. Este o substanţă atât de complexă încât  în prezent se fac zeci de studii pe seama lui, iar industria farmaceutica tot mai des îl utilizează în prepararea medicamentelor.

Cu siguranţă ai auzit de vitamina C cu propolis, sau de zeci de medicamente şi alifii ce conţin preţiosul produs al stupului.

Cum să îmi prepar tinctura de propolis?

Foarte simplu!

Propolisul se dizolvă în alcool de minim 80 grade.

Am văzut şi propolis dizolvat în ţuică de prune, dar ţuică ardelenească de crapă măseaua când o pui în gură, totuşi dizolvarea propolisului în ţuică mi s-a părut că nu s-a făcut total, cel puţin mie nu mi-a plăcut cum arată prin urmare nu recomand.

Dacă vrei să prepari tinctura de propolis atunci acţionează în modul următor.

În 100 ml alcool dublu rafinat adaugă 30 g propolis. Recomand ca tinctura să o faci într-o sticlă care se poate etanşeiza foarte uşor.

Închizi sticla apoi o aşezi undeva în bucătărie, nu în frigider, pentru că la rece propolisul se face tare ca piatra.

Zilnic agită sticluţa puţin apoi aşeaz-o înapoi pe raft. După 14 zile o să ai o tinctura de propolis de 30% concentraţie.

Lichidul astfel rezultat trebuie sa fie clar, de culoare maro sau rosiatica. Tinctura se păstreaza în sticle curate, de culoare inchisa cu dop ermetic, la loc ferit de lumina. De asemenea ferit de mâna copiilor!

De unde pot sa cumpăr tinctură de propolis

Poţi să cumperi direct de la apicultori, farmacii sau magazine cu produse naturale. O să găseşti tinctură de propolis în concentraţie de 20% sau de 30%.

Cum se administrează

Într-o lingură cu apă adugă 5 picături de tinctura de propolis. Produsul rezultat ţine-l în gură şi înghite cât se poate de încet.

Priveşte lingura! o să vezi cum un strat gălbui o acoperă. Ca în reclamele la pasta de dinţ: „ Aşa cum propolisul acoperă lingura, tot aşa se va aseza intr-o pelicula pe toată suprafaţa aparatului bucal, pe gât în jos… de asemenea se va aşeza şi pe rana care provoacă durere”.

Unde se va aşeza propolisul va acţiona ca un antibiotic, va distruge microbii ce îţi fac viaţa amară şi de asemenea va avea efect de calmare.

Durerea nu o vei mai simţii şi pentru că respectivul strat va acoperii rana din gât, prin urmare când înghiţi, fluidele nu mai ajung în contact cu rana.

După administrare aproximativ 30 minute să nu consumi nimic astfel încât stratul de propolis să aibă timp să distrugă cât mai mulţi din microbi.

Cum  păcălesc pe cei mici sa consume tinctură de propolis

Într-o lingură pune puţin zahăr apoi peste adaugă tinctura de propolis, cu sigurantă nici un prichindel nu va refuza un astfel de deliciu.

Dacă te supără gustul pe care îl are propolisul poţi de asemenea şi tu să-l consumi în amestec cu puţin zahăr.

Oricum, înainte de a consuma tinctură de propolis este bine să consulţi medicul, mai ales dacă eşti însărcinată, sau pacientul are sub 6 ani.

Pe lângă durerea de gât tinctura de propolis se mai poate folosii şi în tratamentul rănilor externe, iar mulţi o folosesc şi pentru tratamentul a diferite boli.

Tu cum anume foloseşti tinctura de propolis? Sunt curios ce fel de boală tratezi cu acest medicament miraculor şi cum anume procedezi. Cu siguranţă sunt foarte mulţi ca şi tine care au nevoie să ştie de acest remediu.

Dacă doriţi produsul gata preparat pentru utilizare, atunci click aici:

Lasă mai jos un comentariu, haideţi să împartăşim şi ceea ce e bun!

Cu prietenie,


Nicu

email
Share.

About Author

6 comentarii

Posteaza comentariu

Sari la bara de unelte